Despre produsele de conectica

Solutii pentru conectare case de marcat la PC si / sau alte dispozitive

(scanner, cantar electronic, terminal bancar, imprimante auxiliare, sertar bani)

 

1.    Conectarea clasica prin interfata RS232

* Toate casele de marcat oferite de Milo Trading 2000 au interfata seriala tip RS232 pentru conectarea la un PC;

* Este cea mai ieftina solutie de conectare la un PC, avand nevoie doar de un cablu serial de lungime 1,5 m … 20 m in functie de distanta dintre cele doua aparate.

* Teoretic se poate folosi si cablu mai lung, de maximum 90 – 100 m, dar calitatea transferului de date este redusa si creste sensibilitate mare la factori perturbatori externi. Deasemenea recomandam utilizarea cablului UTP pentru distante mai mari de 15 m, folosind perechiile de impedanta mica.

* Conectarea de tip RS232 se face direct intre cele 2 aparate, iar conectarea unui PC la mai multe aparate se face numai „in stea” (cate un cablu serial direct intre PC si fiecare aparat), ceea ce poate insemna un consum mai mare de cabluri seriale.

* Pentru conexiuni la distanta mare, unde exista linie telefonica, se poate folosi conectarea prin modem.

* Aceasta solutie este recomandata pentru conectarea unui numar redus de aparate la un PC (1 – 4 aparate) sau pentru conectarea casei de marcat cu diverse echipamente (scanner, cantar electronic, terminal bancar, …).

* Pentru utilizarea solutiei de tip RS232 solicitati cablurile seriale specifice fiecarui model de casa de marcat cat si adaptoare de la conectorul casei de marcat la conectorii echipamentelor pe care doriti sa le conectati la aceasta.

 

2. Conectare in retea prin interfata RS422 / RS485

* Comunicatia seriala de tip RS422 / 485 este mai sigura decat cea de tip RS232, fiind mai putin sensibila la factori perturbatori externi si permitand conectarea la distante mai mari, pana la 1200 m.

* Un mare avantaj al acestei solutii este posibilitatea conectarii mai multor aparate pe aceeasi magistrala, la o singura interfata a unui PC folosind convertorul RS232 / RS422 sau RS485, in cazul in care PC va comunica la un moment dat numai cu unul din dispozitive!

* Fiecare casa de marcat din aceasta retea se va identifica prin nume si numar, astfel incat la un moment data PC va comunica numai cu o casa de marcat sau cantar electronic din aceasta retea, selectand numele si numarul respectiv.

* Unele case de marcat din oferta Milo Trading 2000 (Euro 2500TX, Euro 2100) au deja interfete RS422 respectiv RS485, oferind posibilitatea rapida si ieftina de conectare in acest tip de retea. In cazul in care nu exista interfata de tip RS422 / RS485 la casa de marcat, se va utiliza cate un convertor RS232 / RS485 la fiecare casa de marcat din retea si la PC.

* Utilizarea unui convertor RS232 / RS422 sau RS485 cu izolare galvanica va ofera o retea extrem de stabila, fara riscul de a se distruge electrostatica a interfetele aparatelor din retea din cauza diferentelor de potential dintre prizele unde sunt conectate doua aparate care comunica.

* Deasemenea se pot face combinatii folosind retea de tip RS422 / 485 , convertor la RS232 si modem pentru conectarea la PC.

 

3.    Conectare in retea prin interfata Ethernet

* Reteaua de tip Ethernet este cea mai stabila si sigura.

* Convertoarele RS232 sau USB / Ethernet ofera posibilitatea conectarii in retea de tip Ethernet si a aparatelor care au doar interfete seriale RS232 sau USB. Unul din avantajele acestui tip de retea este si posibilitatea utilizarii multiplelor carcase de conexiuni, switch-uri si alte astfel de dispozitive realizand o retea sigura si stabila.

* Fiecare aparat conectat prin convertor RS232 / Ethernet va avea un user name si ID iar in PC se va creea cate un COM virtual, oferind posibilitaeta utilizarii aplicatiilor care au ca parametrii de comuicatie doar portul de tip COM.

* Acest tip de retea se recomanda pentru aparate conectate la distante mai mari, la care este importanta viteza de comunicatie cat mai mare si mobilitatea in cadrul retelei.

* Consultati oferta Milo Trading 2000 pentru orice solutie de comunicatie si solicitati suportul tehnic pentru orice neclaritati sau detalii suplimentare care va pot ajuta in alegerea si instalarea celei mai avantajoase solutii de comunicatie pentru afacerea dumneavoastra.