ANAF a demarat o nouă campanie de verificări fiscale

ANAF a demarat o nouă campanie de verificări fiscale.

Ce firme sunt vizate de controalele Fiscului

control anaf engros-uri

Începând de astăzi și până la sfârșitul anului, Agenția Națională de Administrare Fiscală va face controale fiscale la marile centre comerciale de tip engros din toată țara. Operațiunea, denumită „Cristal”, face parte din strategia de combatere a evaziunii din zona comerțului de tip engros, și implică verificarea traficului de mărfuri și a întregii activități economice a firmelor vizate.

ANAF va controla, între 19 octombrie și 25 decembrie, 60 de complexuri engros din toată țara. Operațiunea „Cristal” urmează să fie reluată la începutul anului viitor, se arată într-un comunicat al Agenției.

Operațiunea „Cristal” face parte din strategia de combatere a evaziunii din zona comerțului de tip engros. Mai exact, pe parcursul mai multor luni, câteva sute de inspectori din cadrul Direcției Antifraudă vor verifica activitatea economică și traficul de mărfuri din toate complexurile comerciale.

“La sfârșitul acestei operațiuni, singurii care vor mai desfășura activități economice în engros-urile din întreaga țară vor fi doar contribuabilii onești. Iar cei care se gândesc că vor înființa alte firme prin interpuși care nu au cazier fiscal, pentru a obține codul de TVA, trebuie să înțeleagă că aceasta nu este o operațiune singulară, ci doar primul pas din strategia de combatere definitivă a evaziunii fiscale din engros-uri. Vom verifica aceste centre comerciale fără întrerupere, până când se va elibera bon fiscal și pentru un șurub“, a declarat Gelu Ștefan Diaconu, președinte ANAF.

Angajații Direcției Antifraudă din cadrul ANAF vor ține sub supraveghere intrările și ieșirile de marfă, iar în cazul în care vor fi găsite nereguli, vor începe controale amănunțite ale activității.

Din cele 60 de engros-uri vizate, 15 dintre ele, printre care Smart Expo Flora din București și Piața de Gros din Timișoara, vor fi verificate astăzi.

Conform comunicatului remis redacției AvocatNet.ro, prin strategia de combatere a evaziunii din zona comerțului cu ridicata (engros-uri) se încearcă eliminarea firmelor evazioniste. Mai mult, datorită noii proceduri de înregistrare în scop de TVA, aceste firmele nu vor mai avea acces în circuitul economic.

Sursa: avocatnet.ro

Sursa foto: adevarulfinanciar.ro